Formula 1:n hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton täyttää tänään 35 vuotta. Brittikuskilla on mahdollisuus nousta tulevalla kaudella kautta aikojen toisena kuljettajana seitsemään maailmanmestaruuteen.

F1-legenda Michael Schumacher voitti viimeisen ja seitsemännen mestaruutensa kaudella 2004 35-vuotiaana. Nyt 16 vuotta myöhemmin Hamilton voi liittyä saksalaisen kanssa samaan kastiin, mutta Hamiltonilla on mahdollisuus rikkoa myös muita Schumacherin ennätyksiä tulevan kauden aikana.

Schumacherilla on F1-sarjassa edelleen eniten voittoja (91), palkintopallisijoja (155) ja kilpailuja, joissa hän on ajanut MM-pisteille (221). Hamiltonilla on tällä hetkellä 84 voittoa, 151 podiumia ja 213 pistesijoitusta. Todennäköistä on, että ainakin kaksi viimeisintä ennätystä Hamilton rikkoo helpolla.

Voittoennätyksen rikkomiseksi Hamiltonilta vaadittaisiin joka kolmannen kilpailun voittoa. Haaste on suuri, sillä Ferrari ja Red Bull kuroivat Mercedeksen etumatkaa loppukaudesta 2019 kiinni. Hamilton ei voittanut kauden toisella puolikkaalla kuin kolme kilpailua.