Tavallisen matti meikäläisen mielestä F1-autot muuttuvat kaudesta toiseen vain vähän. F1-fanit tietävät asian olevan kuitenkin täysin toisenlainen.

F1-sarjan säännöt pysyvät ensi kaudeksi stabiileina, paukut on ladattu massiivisiin muutoksiin kaudeksi 2021. Se ei silti tarkoita, etteivätkö tallit kehittäisi ensi kauden autojaan. Yksi suurta harppausta halajava on Ferrari, jolle päättynyt kausi oli pettymys.

[readmore from=”Ferrari”]

Talli voitti vain kolme osakilpailua, eikä se pystynyt lyömään kunnolla kapuloita rattaisiin Mercedeksen mestaruusjahdille. Ensi vuonna italialaistalli haluaa päättää yli kymmenen vuotta jatkuneen kuivan mestaruudettoman kautensa, joten tulevan auton kehitystyössä ei ole säästelty.

Arvostetun Gazzetta dello Sport -lehden tuoreimmassa julkaisussa esitellään tallin ensi kauden auton oletettuja muutoksia. Analyysistä on vastannut tekninen asiantuntija Paolo Filisetti, joka omaa sisäpiirin lähteitä Ferrarin suuntaan.

Näkyvin muutos ensi kauden autossa olisi nokka, joka on tämän kauden mallia huomattavasti ohuempi ja hoikempi. Ratkaisu olisi enemmän Mercedeksen tämän kauden auton tyylinen, joten talli olisi kopioimassa kilpailijansa ratkaisun.

Ferrari esittelee uuden F1-autonsa virallisesti 11. helmikuuta.

Katso kuva Gazzettan kuvasta alta tai tästä.

Paolo Filisetti

@paolofilisetech
#F1 #tech #technews #preview Today, on @Gazzetta_it on a full page spread my preview analysis article on #2020_season @scuderiaferrari F1 car