Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n presidentin Jean Todtin mukaan Formula 1 -sarja ei ole siirtymässä täysin sähköiseksi lähitulevaisuudessa.

FIA:n muutama vuosi sitten lanseeraama Formula E -sarja on nostanut päätään autovalmistajien keskuudessa. Sarjaan on tullut mukaan isoja automerkkejä, kuten Mercedes, Audi, Porsche, BMW ja Jaguar.

F1:ssä on ajettu jo useamman vuoden ajan hybridimoottoreilla, joiden aikakausi on jatkumassa. F1:ssä on nykyään enää neljä moottorivalmistajaa eikä uusia ole näkyvissä.

– Tällä hetkellä F1:n kohdalla voimme harkita vain hybridimoottoreita, Todt sanoi Autosportille.

Hybridimoottoreiden kohdalla niiden korkeat kustannukset ja monimutkaisuus on ollut ongelma uusille valmistajille. Todtin mukaan täysin sähköisillä koneilla ei kuitenkaan voitaisi ajaa F1-kilpailua läpi.

– Ei ole olemassa sähköistä kilpa-autoa, joka pystyisi ajamaan 300 kilometriä F1-auton vauhdilla. Sen toteutumiseen menee vuosikymmeniä, jos se edes toteutuu.

F1 linjasi hiljattain pyrkivänsä ympäristöystävällisempiin polttoaineisiin. Tavoite on saada saasteet minimiin tulevalla vuosikymmenellä.

– Tällä hetkellä hybridi on oikea valinta. Seuraava askeleemme on tuottaa vihreämpiä polttoaineita.