Toro Rosson riveissä onnistuneesti F1-sarjaan palannut Daniil Kvjat muistelee reilun vuoden takaisia neuvottelujaan Red Bull -leirin kanssa.

Kvjat palasi takaisin yhden kauden poissaolon jälkeen samaan tiimiin, jossa hän oli kokenut ilon ja kauhun hetkiä läpi uransa. Kvjatin uran syöksykierteen kannalta keskeiseen asemaan noussut energiajuomayhtiön urheilutoimenjohtaja Helmut Marko oli lopulta henkilö, joka myös pelasti Kvjatin takaisin formula ykkösiin.

Kvjat koki aiemmin kovia Markon alaisuudessa. 2016 hän menetti paikkansa Red Bullilla Max Verstappenille kesken kauden, seuraavalla kaudella hän sai tylysti lähtöpassit kauden ollessa vielä kesken.

Vuosi sivussa Ferrarin reservi- ja kehityskuljettajana sekä puhelinsoiton rimpauttaminen oikeaan aikaan nostivat Kvjatin kuitenkin takaisin Toro Rossolle.

Kvjat muisteli vuoden takaisia käänteitä Autosportille.

– Muistutin monelle tiimille olemassaolostani. Sitten sattui tapahtumaan niin onnekkaasti, että soitin Helmutille vain pari päivää ennen Daniel Ricciardon yllätyssiirtoa Renaultille. Olin siis hänen mielessään, ja pian hän sopikin kanssani tapaamisesta, Kvjat paljastaa.

Marko tunnetaan suorasanaisena ja jopa pelottavana F1-johtajana. Kvjat kunnioittaa miehen suoraselkäisyyttä.

– Hän on henkilö, joka ymmärtää yhdestä kädenpuristuksesta, onko ihminen muuttunut.