Tuntuiko Brasilian GP sinusta virkistävän erilaiselta? Siihen on tilastollinen syy.

Max Verstappenin, Pierre Gaslyn ja lopulta Carlos Sainzin noustessa kisan kärkikolmikoksi oli kyseessä ensimmäinen kerta nykyisellä V6-hybridimoottorien aikakaudella, kun kolmen parhaan joukossa ei ole yhtään Mercedes- tai Ferrari-tallin kuljettajaa. Merkit jäivät myös, luonnollisesti, ensimmäistä kertaa ilman podiumpaikkaa voimanlähdepuolella.

Edellisen kerran kärkikolmikko miehitettiin muiden tallien autoilla USA:n GP:ssä 2013. Tuolloin Sebastian Vettel voitti Red Bullilla, tallikaveri Mark Webberin ollessa kolmas. Väliin ehti Lotuksen Romain Grosjean.

Lähellä toki oli, etteikö Mercedes olisi onnistunut jatkamaan tätäkin putkea. Lewis Hamilton oli ruutulipulla kolmas, mutta miehen törttöily pudotti hänet lopulta seitsemänneksi. Tallikaveri Valtteri Bottas sekä molemmat Ferrarit keskeyttivät.

Tämän tilaston venymisessä näinkin pitkäksi on kiittäminen erityisesti Mercedestä. Talli on jäänyt ilman palkintokorokepaikkaa kaudesta 2014 lähtien vain seitsemästi, mutta tuolloin Ferrari on paikannut.

Kiitos siis Red Bull, Toro Rosso, McLaren, Honda ja Renault.

LISÄÄ F1-TILASTOJA: Uusiksi monta lukuisia vuosikymmeniä vanhaa putkea: Hondan kaksoisvoitto, kaksi ensipodiumia, McLarenin onnistuminen – kunnon aikamatka menneisyyteen

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Brasilian GP:n topit ja flopit: Ikimuistoinen GP tarjosi konnia ja sankareita

Kuva: Getty Images