Mercedes myöntää tehneensä virheratkaisun tuodessaan Lewis Hamiltonin varikolle Brasilian GP:n loppuhetkillä.

Hamilton oli kilpailussa toisena Max Verstappenin perässä, kun turva-auto tuli radalle Ferrari-kuskien kolaroitua muutama kierros ennen maalia. Mersu otti brittikuskinsa varikolle hakemaan tuoreet renkaat, ratkaisun pudottaessa miehen viidenneksi.

Näin kaikki tapahtui: Kisaraportti: Nyt syntyi klassikkokisa! Ferrarit kolaroivat keskenään, Hamilton lanasi yllättäjän, Verstappenilta elämänsä kisa

Mercedes yritti toistaa Verstappenin tempun, sillä hollantilainen haki hetkeä aiemmin turva-autotilanteessa uudet kumit, joiden avulla hän nousi Hamiltonin edelle saaden lisäksi tuoreemman rengasedun nimiinsä.

Mersun taktiikka epäonnistui, kun Hamilton kolautti Alexander Albonin autoon taistelussa kakkossijasta. Hopeanuolen etusiipi vaurioitui, ja maalissa Hamilton oli kolmas. Kisan jälkeen hän putosi seitsemänneksi, kun tuomaristo lätkäisi aikarangaistuksen kolarin aiheuttamisesta.

Kaikki tämä olisi voitu todennäköisesti välttää, mikäli Mercedes ei olisi ryhtynyt hätiköimään ja leikkimään näppärää taktikointinsa suhteen.

– Tämä ei ollut tähtihetkemme, teimme jotain todella typerää. Luulimme tuoreiden renkaiden antavan edun kisan lopussa, mutta emme ottaneet kaikkea huomioon. Turva-auto kesti odotettua kauemmin, minkä lisäksi Pierre Gaslyn ohittaminen osoittautui lopulta odotettua haastavammaksi (toim. huom: mahdottomaksi), tallin tekninen johtaja James Allison totesi racefans-sivustolle.

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Brasilian GP:n topit ja flopit: Ikimuistoinen GP tarjosi konnia ja sankareita