F1-sarjan konkarikuljettaja Kimi Räikkönen tervehtii ilolla F1-sarjan suuria sääntömuutoksia. Suomalaiskuski ei anna painoarvoa pelolle autojen hidastumisesta.

Tämänhetkiset F1-kilpurit ovat suorituskyvyltään äärimilleen vietyjä teknisiä taidonnäytteitä, mutta vastapainoksi ne ovat latistaneet kilvanajon paikoin tyystin. Aerodynaamisesti huippuunsa hiotut autot eivät mahdollista juurikaan ohituksia, mikä on yksi fanien eniten haikailemista asioista.

KATSO: Tältä ne näyttävät! F1 julkaisi kuvia uusista autoista

KATSO MYÖS: Williams julkaisi kuvia ja videon uuden F1-autonsa konseptista – ”Ensikatsaus F1:n tulevaisuuteen”

F1-sarja julkaisi eilen kauden 2021 muutospaketin. Autot muuttuvat radikaalisti, tarkoituksena helpottaa edellä olevan seuraamista ja ohituksia.

Aerodynaamisten ominaisuuksien rukkaaminen tällä tavoin tarkoittanee kierrosaikojen hidastumista, mitä voi pitää formuloiden filosofian vastaisena. Räikkönen ei kuitenkaan tästä muutoksesta välitä.

– Vaikka olisimme 10 sekuntia hitaampia, se ei haittaa, jos kilvanajo on viihdyttävämpää, Räikkönen toteaa racefans-sivustolle.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja muistuttaa myös tämänkin päivän F1-autojen kierrosaikojen putoavan dramaattisesti kilpailussa.

– Olemme tällä hetkellä erittäin nopeita aika-ajoissa, mutta kilpailussa raskas bensakuorma ja säästely tarkoittavat usein sitä, että kierrosajat ovat kolme, neljä tai jopa viisi sekuntia hitaampia.

KUUNTELE PAALUPAIKKA-PODCASTIN UUSIN JAKSO!

– 2021 sääntömuutosasiaa
– Valtteri Bottas – maailmanmestari 2020?