Fernando Alonsolle Brasilian GP saattoi olla katkeransuloista seurattavaa. Mies poltti siltoja perässään, vailla minkäänlaista palkintoa. Kun on sadonkorjuun aika, ei espanjalaista kaivata.

2015-2017 Alonso tuskaili McLaren-Hondan epäluotettavuutta ja tehottomuutta. Kaksinkertainen maailmanmestari oli mahdottoman paikan edessä, mutta miehen ikävät luonteenpiirteet pääsivät ajoittain esille turhautumisen kasvaessa. Alonso ei jättänyt käyttämättä mahdollisuutta sivaltaa Hondaa aina kuin mahdollista.

F1-fanien mieliin on jäänyt ikuisesti Alonson parahdus GP2-moottorista hänen joutuessa kilpailijan ohittamaksi Suzukassa. Moinen kommentti Hondan kotikilpailussa oli pahimman luokan loukkaus.

Kun menestystä ei tullut McLarenin Renault-siirronkaan myötä, päätti Alonso lähteä kävelemään F1-sarjasta viime kauden päätteeksi. Sattumaako vai ei, lähti McLarenin kurssi nousuun saman tien. Carlos Sainz ja Lando Norris ovat ajaneet tällä kaudella tukun erinomaisia sijoituksia, Sainzin podiumin Interlagosissa ollessa makea kuorrutus tähän kakkuun.

SuomiF1 arvioi Brasilian GP:n topit ja flopit: Ikimuistoinen GP tarjosi konnia ja sankareita

Hondan kaksoisvoiton tilastokummajaisuus ja muut F1-tilastoihmeet Brasiliasta

Myös Honda on noussut upealla tavalla McLaren-välirikon jälkeen. Red Bullin Max Verstappen on ajanut tällä kaudella jo kolme voittoa, kahdeksan podiumia ja kaksi paalupaikkaa japanilaismerkin koneen vauhdittamana.

Kun kaikilla muilla onnistaa Alonson leikkikaluilla, nousee espanjalaisen maine suhteiden tuhoajana, ei rakentajana aiheellisesti esiin.

Seuraa SuomiF1-sivustoa Instagramissa!