Renault-johtaja Cyril Abiteboulin mukaan ranskalaisvalmistajalla oli selvästi erilainen suunta kuin Mercedeksen moottoreihin vaihtavalla asiakkaallaan McLarenilla.

Moni formulafani yllättyi suuresti McLaren ilmoittaessa syyskuussa siirtyvänsä vuonna 2021 jälleen takavuosien moottorikumppaninsa Mercedeksen leiriin.

Takana ei ollut montakaan vuotta yhteisteloa autojätti Renault’n kanssa.

Vaikka vauhti ranskalaiskoneistolla olikin parempaa ja etenkin varmempaa Honda-vuosiin verrattuna, ei yhteistä aaltopituutta tuntunut lopulta löytyvän.

Abiteboul vahvisti erimielisyydet tulevaisuuden suunnasta Renault’n tuoreessa tiedotteessa, jossa otettiin kantaa moottoriliiton päätökseen.

[readmore from=”renault”]

– Kumppanuutemme alettua McLaren nousi yhdeksänneltä sijalta neljänneksi valmistajien mestaruustaistossa. Voimme täten pitää tätä hyvin menestyksekkäänä suhteena.

– Kun katsotaan kuitenkin nykyistä sopimustamme pidemmälle oli selvää, että Renault’lla ja McLarenilla on hyvin erilaisia tavoitteita tulevaisuuden osalta, Renault-johtaja luonnehti.

– Jokaista tämän päätöksen eri osaa arvioitiin tarkkaan muutaman viime viikon mittaan. 2021 on ensiarvoisen tärkeä kausi kaikille talleille. Meille on tärkeää, että meillä on tarkka ja selvä näkemys kilpailijoidemme vahvuuksist aja päämääristä jatkossa.

Tallipomo korosti Renault’n kaavailevan panostamista omaan tehdastalliinsa asiakassuhteiden sijaan.

– Tämä päätös on linjassa sen kanssa. Tavoitteemme on palata (F1:n) kärkeen, Abiteboul suunnitteli.