McLarenin mukaan sillä ei ole resursseja ja taloudellista varaa rakentaa itse omia moottoreitaan F1-autoilleen.

Formularatojen ulkopuolella McLaren tunnetaan yhtenä kuuluisimmista ja arvostetuimmista urheiluautojen valmistajista.

Brittiyhtiöllä on pitkät perinteet omien autojensa rakentamisesta ja suunnittelusta.

Taustastaan huolimatta McLaren ei ole tehnyt itse moottoreitaan F1-autoihinsa. Vaikka auto on muutoin täysin omaa käsialaa, ovat englantilaiset luottaneet aina ulkopuolisiin moottoritoimittajiin.

Syy ratkaisuun on varsin yksinkertainen – voimayksiköiden tuottaminen on taloudellinen riski, jota McLaren ei ole tohtinut ottaa.

[readmore from=”mclaren”]

– Olisi oltava merkittävästi suurempi valmistaja voidakseen perustella kuluerän näkyvyydellä, joka johtaisi suurempaan myytyjen autojen määrään, johtomies Brown selvitti Motorsportille.

– Se käy selvästi järkeen Mercedekselle, Renault’lle ja Hondalle, mutta McLarenille se ei käy järkeen ajatellen sitä määrää, jonka myymme autoja.

Samoilla linjoilla on myös tallipäällikkö Andreas Seidl, jonka mukaan oman voimayksikön kehitystyö tarpeeksi vakuuttavalle tasolle kestäisi myös turhan pitkään.

– Formula 1 -voimayksikön tekemiseen on sijoitettava nykyisin paljon rahaa. On oltava liikkuva budjetti joka vuosi. Vastustajien kiinni ottaminen vaatisi myös kauan aikaa, Seidl muistutti.

 

Lähde: Motorsport