Mercedes vie tänäkin vuonna sekä kuljettajien että valmistajien MM-tittelit. Japanin GP:n lopputulos varmisti asian, mutta sen ei silti tarvitse tarkoittaa kaiken jännityksen olevan ohi.

Kautta on jäljellä enää neljä osakilpailua, joten maksimissaan tarjolla on 104 MM-pistettä kaiken mennessä nappiin. Lewis Hamiltonin etumatka tallikaveri Valtteri Bottakseen kutistui MM-taiston kannalta piristävästi kymmenellä pisteellä, mutta ero on edelleen 64 MM-pistettä. Hamiltonilla on siis mahdollisuus varmistaa titteli jo seuraavaksi vuorossa olevassa Meksikon GP:ssä, missä hän on vienyt nimiinsä tittelin kahdella edellisellä kaudella.

[readmore from=”japanin gp”]

Bottaksen kauden kolmas voitto avitti häntä nykäisemään etumatkaa takana painostaneisiin Ferrareihin ja Max Verstappeniin. Bottaksella on nyt 274, Charles Leclercillä 223, Verstappenilla ja Sebastian Vettelillä 212 MM-pistettä. Taistelu MM-sarjan kolmossijasta tulee siis olemaan erittäin jännittävä kauden loppuun asti.

Kimi Räikkönen joutui kokemaan jo viidennen peräkkäisen nollapistekilpailunsa. MM-sarjassa sijalle 14 tipahtanut suomalainen on kärsinyt Alfa Romeon heikentyneestä vauhdista. Talli on tipahtanut valmistajien MM-sarjassa kahdeksanneksi, eron eteenpäin kasvaesa koko ajan.

Katso kuljettajien ja valmistajien MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan erikoissivultamme täältä!