F1-sarjan moottoriurheilujohtajan Ross Brawnin mukaan Haas on kuninkuusluokalle erityisen tärkeä sarjan ainoana amerikkalaisena tallina.

Formuloiden kärkisarjan tiedetään haaveilleen jo pitkään Yhdysvaltain suurten markkinoiden valloittamisesta.

Vaikka F1-kilpureilla on kisattu rapakon takana jo pitkään, ei jenkkimarkkinoista ole otettu sarjan amerikkalaisen omistajatahon Liberty Median mielestä kaikkea irti.

Haaveet toisesta kisasta Yhdysvalloissa ovat toistaiseksi jäissä. Tästä huolimatta sarjalla on edelleen ainakin yksi suurvallan edustaja, vaikeuksistaan huolimatta eteenpäin porskuttava teollisuuspohatta Gene Haasin yksityistalli.

F1-jehu Brawn korostaa Haasilla olevan sarjalle tällä hetkellä poikkeuksellisen suurta arvoa.

– Gene Haasin talli on arvokas voimavara Formula 1:lle. Se on tärkeä, sillä se kantaa Yhdysvaltain lippua urheilulajissa, joka on hyvin Eurooppa-keskeinen, brittikonkari vakuutti F1i.com-sivuston haastattelussa.

– On elintärkeää Formula 1:lle, että jatkamme kasvun tukemista Yhdysvalloissa. Amerikkalaisen kuskin puutteessa amerikkalainen talli täyttää tuon roolin. Toivotaan täten että Haas parantaa menoaan kauden loppuosassa. Ehkä he saisivat hyvän tuloksen kotikisassaan Austinissa, Brawn toivoi.

Haasin F1-talli laittoi miljoonia palamaan – näin paljon tallin rahankäyttö kasvoi