Takavuosien F1-mestari Jacques Villeneuve antoi palaa Max Verstappenin kaahailusta keltaisten lippujen aikana Meksikon aika-ajoissa.

Lauantain aika-ajoille saatiin suomalaisittain ikävä päätös, kun Valtteri Bottas rysäytti autonsa päin radan seinää aivan session viimeisillä minuuteilla.

Paalupaikan oli ehtinyt lunastaa sillä aikaa nimiinsä Red Bullin hollantilaistähti Verstappen.

Myöhemmin 22-vuotias myönsi kuitenkin lehdistötilaisuudessa paahtaneensa paalukierroksensa Bottaksen kolarista johtuneiden keltaisten lippujen aikana.

[readmore from=”meksikon gp”]

FIA-tuomaristo tyrmistyi Verstappenin ulostulosta ja lätkäisi miehelle lyhyen tutkinnan jälkeen lähtöruuturangaistuksen. Hollantilainen menetti paalunsa Ferrarin Charles Leclercille.

Kuultuaan Verstappenin tapauksesta moni kuljettaja hämmästeli tähtikuljettajan vetoa. Nopean kierroksen jahtaamista keltaisten lippujen aikana kritisoitiin vaarallisena käytöksenä.

– Ainoa, jolla on väliä on lippu radalla. Kaikki muu on avuksi. Ensimmäinen sääntö, jonka kuljettaja oppii on noudattaa lippuja, vuoden 1997 mestari Villeneuve sanoi Motorsport-Magazin-julkaisulle.

– Mielestäni hän on huono roolimalli. Eikä pelkästään turvallisuussyistä. Hän oli paalulla, eikä ajatellut paljoa. Se ei ollut kovin fiksua. Hän tiesi, että Valtteri voisi olla siellä, kanadalainen taivasteli.