Italian GP:n tuomaristo on antanut aika-ajojen päätösosiossa pahennusta aiheuttaneille kuljettajille nuhtelut toiminnastaan.

Tuomaristo kutsui kuultavaksi Nico Hülkenbergin, Carlos Sainzin ja Lance Strollin. Näiden, kuten myös muidenkin kuljettajien ylenpalttisen hidastelun vuoksi vain yksi auto ehti aloittamaan aikakierroksen ennen ajan loppumista. Kahdeksalta kuljettajalta toinen yritys jäi kokonaan tekemättä, ruutulipun heilahtaessa karusti naaman edessä.

[readmore from=”italian gp”]

Syynä kikkailulle oli kuljettajien halu saada maksimaalinen imuhyöty Monzan pitkille suorille. Temppuilu osui pahasti omaan nilkkaan, lajin maineen harmiksi ja fanien raivoksi.

Tuomaristo, joka oli etukäteen varoittanut kuljettajia rangaistuksilla tempun toteutuessa, tyytyi nuhtelemaan kuljettajia. Näin ollen tuloslista ei mene uusiksi, vaan Charles Leclerc saa startata paalulta Ferrarin kotikilpailuun.

Valtteri Bottas oli kolmas ja ulosajanut Kimi Räikkönen kymmenes. Alfa Romeon suomalaiskuskille vaihdetaan kuitenkin uusi vaihdelaatikko, joten pudotusta tulee viisi pykälää.