Ferrarin tiedetään vastustavan F1:n ehdotuksia uusista aerodynamiikkasäännöistä vuodeksi 2021. Talli pyrkii kuitenkin haastamaan sääntöjä lähtökohtaisesti palavereissa ilman veto-oikeuteensa turvautumista.

F1-sarjan kuuluisimmalla ja vaikutusvaltaisimmalla brändillä on ollut jo vuosikausia aivan erityinen oikeus kumota lähes kaikki muutosehdotukset lajiin.

Nyt tapetilla on kuninkuusluokan suuri vuoden 2021 sääntöpaketti, jossa laitettaisiin kerralla uusiksi autojen aerodynamiikka ja koko sarjan kulurakenne.

Ferrari ei ole järin innoissaan uusista säännöistä. Tallilla olisi mahdollisuus torpata uudistukset saman tien kabinetissa.

Sarjan sisäisen sovun nimissä italialaiset pyrkivät kuitenkin ensin diplomaattiseen ratkaisuun.

– Luonnollisesti meillä on veto-oikeus ja olisi sääli käyttää sitä. En usko sen olevan tarkoituksemme. Se ei ole sitä, mitä haemme. On tärkeämpää olla hyvin rakentava, Ferrarin tallipomo Mattia Binotto kertoi Racefans-sivustolle.

– Meillä on nyt kuukausi aikaa selvittää, mitkä perusasiat ovat tästä lähtien lokakuun loppuun.

– Jos säännöt eivät ole täysin tyydyttäviä lokakuun loppuun mennessä, en usko sen olevan taaskaan draaman asia. Meillä on yhä aikaa kehittää niitä (sääntöjä), italialainen vakuutteli.