Ferrarin tähtipilotti Sebastian Vettel odottaa erikoisia ja yllättäviä tapahtumia Monzan aika-ajoissa lauantaina.

Italian GP ja kuuluisa Autodromo Nazionale Monza tarjoavat joka vuosi aivan omanlaisen haasteensa formulakuskeille.

Radan muoto ja olosuhteet johtavat usein tapahtumiin, jota moni ei osaisi odottaa.

Tänä vuonna Vettel uskoo F1-autojen uusien siipien tuovan peliin omat arvaamattomat muuttujansa, jotka nousevat merkittävimpään rooliin aika-ajoissa.

– Jos sitä katsoo paperilla, tämä on se paikka missä sitä odottaa tällaisia outoja pelejä, saksalaiskonkari pohdiskeli Autosportin haastattelussa.

[readmore from=”italian gp”]

– On hyvin vähän, mitä voi tehdä valmistautuakseen, sillä se riippuu session ajoituksesta. Kierros on täällä hieman lyhyempi, joten se ehkä ostaa sinulle hieman enemmän joustoa. Se nähdään kuitenkin lauantaina, Vettel arvioi.

Vettelin mukaan säällä on todella paljon vaikutusta aika-ajojen kulkuun. Oman mausteensa soppaan tuo vetoavun mahdollisuus, jonka hyödyntäminen on kiinni tarjolla olevista tilanteista.

– En tiedä, tuleeko olemaan kuivaa vai märkää. Sillä on väliä – vaikea sanoa kuinka paljon, mutta viime vuonna sillä oli ainakin merkitystä. On tietenkin oltava hyvällä puolella, ja se riippuu hieman myös renkaista, Ferrari-tähti analysoi.

– Sitten on tehtävä vaihtokauppa sen välillä, ovatko renkaat oikeassa ikkunassa vai onko asemissa vetoapua varten, Vettel muistutti.

Lähde: Autosport