Mercedeksen tallipäällikkö näkee Ferrarin kuskikaksikon Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välisessä taisteluasetelmassa rajun välirikon riskin.

Moni odotti nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin kantavan ”ykköskuskin” viittaa Ferrarilla vahvasti vielä vähintään kuluvan kauden ajan.

Nälkäinen monacolaislupaus Leclerc ei ollut kuitenkaan lähimainkaan valmis tyytymään kakkosviuluun.

Kuskikyky painoi kaasun pohjaan ja taisteli vuoden edetessä nimiinsä reilusti Vetteliä enemmän paalupaikkoja. Nuorukainen on päihittänyt saksalaisen toistaiseksi jopa voittotilastoissakin.

Tulosten lisäksi Leclerc on myös osoittanut useasti mieltään Ferrarin tallimääräyksiä vastaan. 21-vuotias ei ole niellyt kovin mielellään käskyjä tehdä tilaa Vettelille.

Kiristyvä kilpatilanne kuulostaa tutulta Mercedes-jehu Wolffin korviin. Itävaltalainen joutui hallitsemaan vuonna 2016 Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin muodostamaa kuskikokoonpanoa, joiden välinen kilvoittelu kärjistyi lopulta rankaksi vihanpidoksi.

– Kaksi ”alfaa” kisaamassa asemasta johtaa vastakkainasettelun ja eskalaation potentiaaliin tallin sisällä. Olemme olleet siellä, ja nykyisin meillä on tallina todella selvä filosofia, F1-konkari sanoi Racefans-sivustolle.