Ferrari on noussut pistämään tosissaan kapuloita Mercedeksen rattaisiin. Lewis Hamilton ei ole voinut kun todeta italialaistallin olevan tällä hetkellä Hopeanuolia vahvempi.

Charles Leclercin neljäs peräkkäinen paalupaikka tuli massiivisella neljän kymmenyksen erolla Hamiltoniin. Ferrari on saanut viime kisoissa autonsa iskuun sekä suorilla että mutkilla, suurimman syömähampaan pysyessä yhä terävänä.

Charles Leclerc rikkoo ennätyksiä – ylsi kovaan saavutukseen ensimmäisenä Ferrari-kuskina sitten Michael Schumacherin

[readmore from=”venäjän gp”]

Leclercin paalun kannalta oleellista oli saada vauhdikas ensimmäinen sektori onnistumaan nappiin. Ferrarin runko ja voimanlähde siivittävät auton kaasu pohjassa ajettavilla osuuksilla Mercedestä paremmin, mutta talli on pystynyt kuromaan aikahävikkiään kiinni mutkaosuuksilla.

Leclerc repäisi Hamiltoniin yli puolen sekunnin kaulan jo avaussektorissa. Se siivitti hänet paalupaikalle, Hamiltonin joutuessa toteamaan Ferrarin suoranopeuden olevan tällä hetkellä omaa luokkaansa.

– Aika-ajot olivat kannaltamme vaikeat, koska näillä tyypeillä (Ferrareilla) on massiivinen etu suoranopeuksissa. He ovat aivan uudella tasolla. Vanhasta ”juhlamoodista” voidaan luopua, nyt kyse on ”jet-voimasta”, Hamilton totesi viitaten suihkuturbiinimoottoreihin.