Kimi Räikkönen pitää FIA-pomo Michael Masin ehdotuksesta käyttää enemmän varoituslippuja varsinaisten rangaistusten sijaan F1-kisoissa.

F1-sarjan kisajohtaja Masi otti vasta kantaa kuumaksi perunaksi muodostuneeseen ohitustaisteluista jaettujen sanktioiden kysymykseen.

Monet kuljettajat ja fanit ovat ilmaisseet ärtymyksensä kilvanajon suitsimiseen jatkuvilla rangaistuksilla ja tuomaristojen kabinettiratkaisuilla.

Formulakuskeille on toivottu rauhaa kisata sijoituksista kovaa ilman loputonta rankaisun pelkoa. Nyt FIA harkitseekin perinteisten varoituslippujen laajempaa suosimista kisoissa.

Muutos kelpaisi varikon vanhimmalle kuskille Räikköselle, joka on pitänyt varoituksia aina toimivana ratkaisuna.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

– Totuimme lippuihin kartingissa, mutta jostain syystä sille tuli loppu Formula 1:ssä, suomalainen sanoi GMM F1:n mukaan.

– Lippu suunniteltiin näitä tilanteita varten, joten on hyvä, että Formula 1 on muistanut sen. Mielestäni on tyhmää rankaista heti jotakuta vain siksi, että säännöissä sanotaan niin, Räikkönen perusteli.

Räikkösen mukaan varoituslippujen hyödyntäminen parantaisi heti kilvanajon laatua, josta formulakansa on ollut huolissaan jo pitemmän aikaa.

– Meillä on monia lippuja ja tämä on varmaankin sata vuotta vanha, joten eiköhän käytetä sitä, F1-konkari kehotti.

– Jos tekee jotain todella tyhmää, lippua ei nähdä. Silloin saat rangaistuksen. Pienistä asioista on kuitenkin tarpeeksi vain varottaa, Räikkönen linjasi.