F1-kautta 2019 on jäljellä enää viisi osakilpailua. Vain suuri katastrofi voi viedä Lewis Hamiltonilta tämän kauden maailmanmestaruuden.

Hallitseva maailmanmestari Hamilton johtaa MM-sarjaa 73 pisteellä tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen nähden. Kun jaossa on enää maksimissaankin 130 pistettä, on britin etumatka musertava. Hamilton voisi jäädä nollatulokselle Bottaksen voittaessa kaksi seuraavaa kilpailua, ja hän johtaisi silti sarjaa selvästi.

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Venäjän GP:n topit ja flopit: Älä herranen aika pilaa kultapojan mainettasi yleisön silmissä, Charles Leclerc! – Kimi Räikköselle kauden surkein esitys

Bottaksen kannalta Venäjän GP:n kakkossija toi kaivattua helpotusta taistossa MM-sarjan kakkossijasta. Varsinkin Charles Leclerc on äitynyt kovaan vireeseen viime kisoissa, nyt Bottas pystyi venyttämään etumatkaansa Ferrari-kuskiin. Kaksikon välillä on nyt eroa 34 pistettä.

Valmistajien MM-sarjan puolella Mercedeksen titteli on viimeistä sinettiä vaille varmistunut.

Jännitysnäytelmä tämän vuoden MM-sarjassa nähdäänkin keskikastissa. Sijoilla 9-14 olevat kuljettajat mahtuvat neljän pisteen sisälle toisistaan. Tämän joukon viimeisenä on Kimi Räikkönen, joka kaipaisi kipeästi muutosta alavireiseksi kääntyneelle kaudelleen.

>> Katso MM-pisteet kokonaisuudessaan pistesivuiltamme täältä! <<