Jos joku luulee F1-autojen säilyvän läpi kauden samanlaisina, erehtyy hän pahasti. Tallit esittelevät joka kisassa pieniä muutoksia autojensa ulkonäköön. Italian GP:ssä sen voi havaita huonomminkin näkevä fani.

Pitkien suorien vuoksi Monzassa downforcen määrä halutaan karsia minimiin. Tallit trimmaavat autojensa siivekkeitä ja muita aerodynaamisia laitteita tuottamaan vain pienimmän mahdollisen ja tarpeellisen määrän autoa maata vasten painavaa voimaa.

Suurin downforcen kerryttäjä, takasiipi on täysin päinvastainen Monacon siipeen verrattuna. Alla olevassa kuvagalleriassa näkee, kuinka siivessä on vain yksi, lähes vaakatasossa oleva elementti. Vain avattava takasiipi DRS muodostaa jonkinlaisen vaakasuoran elementin, joten sen avaaminen tulee nostamaan suoranopeutta tuntuvasti.

Albert Fabrega

@AlbertFabrega
Las diferentes configuraciones de ala trasera. Falta Mercedes que aún no ha enseñado su ala de baja carga. La de Red Bull es solo para los adhesivos.

The different rear wing configurations. Missing Mercedes low downforce rear wing. The Red Bull wing is only for the stickers

Tobi Grüner 🏁

@tgruener
Some more Monza wings for my tech tweeps. Teams running different downforce & drag levels.

#AMuS #ItalianGP

Tobi Grüner 🏁

@tgruener
I just love those skinny low downforce rear wings. Once again @HaasF1Team brought a very extreme version to Monza.

#AMuS #ItalianGP