Haasin tallipäällikkö Günther Steiner päästi sisäisen demoninsa irti. Formulakansan suosikiksi nousseen tulisieluisen tiimipomon uusin tempaus sai kuitenkin FIA:n mitan täyttymään.

Tallin kuljettaja Kevin Magnussen hankki itselleen viiden sekunnin aikarangaistuksen Venäjän GP:n loppuhetkillä miehen oikaistua avausmutkassa ja palattua radalle väärin. Magnussen lyttäsi rangaistuksensa termillä ”b*llshit”, eikä Steinerkaan ollut päätöksestä mielissään.

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Venäjän GP:n topit ja flopit: Älä herranen aika pilaa kultapojan mainettasi yleisön silmissä, Charles Leclerc! – Kimi Räikköselle kauden surkein esitys

Miehen televisiolähetyksessä kuulumaton kommentti latasi täyslaidallisen kilpailun tuomariston suuntaan. Steinerin kritiikki ylitti rajan, ja nyt miestä odottaakin tutkinta, onko häntä syytä rangaista sanomisistaan.

Steiner ja kilpailutoimenjohtaja Michael Masi eivät keskustelleet tapauksesta kilpailun jälkeen, vaan yhteydenpito hoidettiin välikäsien kautta. FIA tutkii nyt mahdollisia toimenpiteitä Steineria kohtaan. Kyseessä voi olla pelkkä keskustelu ja asioiden puhtaaksi puhuminen suljettujen ovien takana, tai virallinen nuhtelu ja rangaistus.

Steiner on noussut formulafanien suosikkihahmoksi Netflix-dokumenttisarjan kautta. Mies ei ole piilotellut tunteitaan hänen tallinsa ja kuljettajiensa törttöillessä. Erityisesti oman osansa kirosanojen ryöpystä on saanut osakseen Romain Grosjean.

Lähde: motorsport.com