F1-sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn vastasi Sebastian Vettelin ja kuskikollegoidensa valituksiin ehdotuksesta uudistaa aika-ajoja merkittävästi.

Formuloiden aika-ajoihin on kaavailtu suurta uudistusta vuodeksi 2021. Muiden mullistusten joukossa on pyöritelty ideaa, jonka myötä osakilpailujen lähtöjärjestys ratkaistiin sprinttikisoilla ja kääntämällä MM-sarjataulukon järjestys käänteiseksi.

Kuultuaan ehdotuksesta monet kuskit tyrmäsivät sen suoralta kädeltä. Nelinkertainen maailmanmestari Vettel kommentoi ajatusta ”täydeksi hevonpaskaksi”.

Ideaisänä toiminut Brawn vastasi nyt uudistusehdotuksen saamaan kritiikkiin. Mies muistutti kyseessä olevan vasta kokeellinen ratkaisu, joka on saanut kaikesta huolimatta enimmäkseen postiivista palautetta.

– Mitään päätöstä ei ole vielä tehty, sillä viimeistelemme vielä kaikkia yksityiskohtia. Saamamme palautetteet ovat kuitenkin olleet enimmäkseen positiivisia. Ymmärrän puristien saattavan olla huolissaan, mutta meidän ei pitäisi pelätä tehdä kokeita, muutoin emme voi edetä, Brawn sanoi lehdistölle Singaporessa.