Valtteri Bottas luottaa jatkomahdollisuuksiensa Mercedeksen tallissa olevan varmalla pohjalla.

Yksi kauden kuumimmista puheenaiheista suomalaisten formulafanien keskuudessa on ollut se, jatkaako Bottas vielä F1-sarjan hallitsevan mestaritallin riveissä.

Bottaksen ajo-otteet ovat olleet vahvoja ja kauteen on mahtunut jo yksi voittokin.

Toisaalta nastolalainen ei ole kyennyt pahemmin haastamaan tallitoveriaan Lewis Hamiltonia, joka karkaa jatkuvasti yhä kauemmaksi MM-johdossa.

Suomalaisen tulevaisuuden saksalaistallissa on puhuttu olevan vaakalaudalla.

Taustalla pestiä kärkkyy Mercedeksen kuskilupaus Esteban Ocon, joka on alituisesti varikolla paikalla muistuttamassa Bottasta epävarmoista tulevaisuuden näkymistään.

Saksan GP:ssä suomalaisella oli mainio mahdollisuus kuroa piste-eroa Hamiltoniin kiinni.

[readmore from=”bottas valtteri”]

Sateinen keli teki kuitenkin tehtävänsä, ja Bottaksen kilpuri lipesi seinään. Lähes identtisen kolarin ajanut Hamilton ylsi sen sijaan maaliin vieläpä pistesijalla.

Kaikesta huolimatta Bottas ei usko osakkeidensa laskuun Hockenheimin fiaskon jälkeen.

– Se ei tietenkään ollut ideaalia, mutta sellaista sattuu. Se oli virhe, joka sattui väärään aikaan. Yritin kuitenkin myös puskea kovaa, ja sitä talli haluaa nähdä, suomalaispilotti vakuutti Motorsportille.

– En usko yhden virheen tai kisan muuttavan mitään. Siinä on vastaukseni, Bottas täräytti.

Mercedes-kuski ei uhraisi mielellään liikaa mietteitä työpaikkansa vakauteen. Edessä on Unkarin kisaviikonloppu, joka tarjoaa mahdollisuuden Saksan pettymysten kuittaamiseen.

– Minun ei pitäisi ajatella sitä, sillä minun on suoriuduttava parhaalla tasollani ja keskityttävä siihen. Tiedän pystyväni siihen, joten yritän tehdä sen tänä viikonloppuna. Sitten loput onkin tallista kiinni heidän päätöksensä osalta. Ei stressiä, kaasu pohjaan, Bottas linjasi.

Lähde: Motorsport