Moottoriurheilumaailma murroksessa: Hybridit tulevat IndyCar-sarjaankin – yli 200 hv:n tehonlisäys

© Kuva: Getty Images

Hybriditeknologia valtaa lisää jalansijaa autourheilumaailmassa. Suuri muutos koetaan Amerikankin mantereella parin vuoden päästä.

Pohjois-Amerikan suurin ja merkittävin formulasarja IndyCar ilmoitti aiemmin tässä kuussa ottavansa käyttöön hybriditeknologiaa autoihinsa kaudesta 2022 lähtien. Kuten formula ykkösissäkin, hybridivoimanlähde tulee toimimaan perinteisen polttomoottorin rinnalla.

Sarjan tiedotteen mukaan tehot tulevat harppaamaan merkittävästi. Nykyisistä 2,2 litraisista V6-turbokoneista siirrytään 2,4 litraisiin turbomoottoreihin. Muutosten johdosta tehot kasvavat nykyisistä 550-700 hevosvoimasta jopa 900 hevosvoimaan.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale