”Kuin isänsä Michael Schumacher” – Mick Schumacherin avausvoitto herkisti Schumin lähipiiriin kuuluvan F1-vaikuttajan

© Kuva: Getty Images

Mick Schumacherin ensimmäinen voitto Formula 2 -sarjassa toi monille mieleen saksalaisen isän, formulalegenda Michael Schumacherin. Isäpappaa Ferrarilla läheltä seurannut Ross Brawn näki viikonloppuna pojan olevan kuin ilmetty isänsä.

Schumacher ajoi voittoon sunnuntain sprinttikilpailussa. Voitto toi helpotusta saksalaisen vaikeaan kauteen. Vaikka nuorukainen itse on suhtautunut maltillisesti seuraaviin askeliinsa, ovat fanit ja media latoneet hänen niskaansa kovat paineet.

Schumacher avasi suunnitelmiaan F1-siirtonsa ajankohdasta

Näkökulma: Onko Mick Schumacher isänsä veroinen, vai rakennetaanko satutarinaa väärin perustein?

F1-sarjan johdossa tätä nykyä toimiva Brawn seurasi luonnollisesti myös Formula 2 -sarjan ajoa Unkarissa tiiviisti. Schumacherin nimen paluu voittajaksi GP-viikonloppuna sai myös hänet tunteelliseksi.

– En ollut rata-alueella tuolloin, mutta näky, jossa Mick nosti molemmat kätensä ylös tuulettaakseen oli todella koskettava hetki. Hän muistutti isäänsä Michaelia, Brawn totesi Autosportille.

Brawn uskoo avausvoiton pudottavan yhden suuren taakan saksalaisen harteilta.

– Tämä ykkössija vahvistaa hänen itseluottamustaan omaan tekemiseensä. Hänen ympärillään oleva show näyttää kaikille, kuinka paljon Schumacherin nimi edelleen merkitsee ihmisille kaikkialla maailmassa. Hänelle täytyy kuitenkin suoda rauha kehittyä. Ensimmäinen voitto F2-sarjassa oli tärkeä askel. Matka on pitkä, mutta hän on oikealla tiellä, Brawn maalaili.