Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei ota varauksettoman innolla vastaan ajatusta F1-sarjan kasvattamisesta yhdistettynä tulevaan budjettikattoon.

F1-kausi on kasvamassa ensi vuonna 22 kilpailun mittaiseksi, tulevaisuudessa kisojen määrää on tarkoitus kasvattaa entisestään. Lisäksi kaudeksi 2021 voimaan on runnottu 175 miljoonan dollarin budjettikatto, mikä tarkoittaa osille talleista kulujen leikkaamista.

Sarjan jättiläisiin kuuluva Ferrari kuluttaa vuodessa yli 400 miljoonaa dollaria F1-tallinsa pyörittämiseen, joten muutos on raju.

Binotto esittikin skeptisyytensä kahden tulevan muutoksen yhteensovittamisessa.

– Täytyy olla varmuus siitä, että tämä on taloudellisesti oikea päätös. Kisojen kasvun määrästä pitäisi olla jotain hyötyä meille talleille. Jos niin on, mekin voimme palkata lisää väkeä töihin, sillä emme voi vaatia koko kauden suorittamista kaikilta mekaanikoiltamme, Binotto totesi Autosportille.

– Tarvitsemme väkeä kierrättääksemme miehistöämme oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Harrastamme sitä jonkin verran jo nyt, mutta jatkossa yhä useampaa roolia joudutaan kierrättämään. Sillä tulee olemaan suuri vaikutus tallin logistiikkaan ja talouteen. Siksi kisamäärän kasvattamiseen liittyy riski, vaikka se toisikin joitakin lisätuloja.