McLarenin Carlos Sainz on antanut tutun kuuloista kritiikkiä F1-sarjan nykytilasta. Espanjalaisen mielestä kärkitaistoon soveltuva kalusto on kortilla.

Mercedes, Red Bull ja Ferrari ovat voittaneet kaikki osakilpailut nykyisellä V6-hybridiaikakaudella. Edellinen tämän listan ulkopuolinen voittaja on Kimi Räikkönen, Lotus-voittaja kauden 2013 avauskilpailussa.

Sen jälkeen erot kärjen ja muiden tallien välillä ovat revenneet massiivisiksi. Kortilla ovat olleet jopa palkintopallipaikat. Kaudesta 2017 kolmen kärkitallin ulkopuolelta podiumille on noustu vain kolme kertaa.

Sainz, joka on ollut yksi alkukauden parhaista kuljettajista asiantuntija-arvioissa, kokee nykytilanteen erittäin turhauttavaksi.

Tulevaisuudentähdistä puhuttaessa esille nostetaan kärkitallien nuoret kuskit Max Verstappen ja Charles Leclerc. Sainz haluaa nostaa itsensä ja tallikaverinsa Lando Norriksen mukaan tähän keskusteluun.

– Kaikki puhuvat heistä tulevaisuuden kärkikuskeina. Niin tulee varmasti olemaan 2019 ja 2020, mutta kaudesta 2021 tilanne voi olla jo eri. F1 on silloin täysin erilainen, ja toivottavasti useat kuljettajat sekoittavat silloin kärkipakkaa, Sainz toteaa Autosportille.

– Verstappen voi voittaa useita mestaruuksia, jos hän on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ja jos hän ei ole, menestystä ei tule. Se on todella turhauttavaa nykyformuloissa, tämä ei ole riippuvainen urheilijan suorituksista.

Sainz ottaa myös kantaa vanhaan ”viisauteen”, parhaiden kuskien olemisesta parhaissa autoissa.

– Mielestäni sarjassa ei ole tällä hetkellä tarpeeksi hyviä autoja kaikille hyville kuskeille.