Toro Rosson Alexander Albon otti täyden vastuun perjantain vapaiden harjoitusten kolaristaan.

Auton romuttaminen jo kisaviikonlopun avauspäivänä ei ole koskaan ajosuoritusten toivotuimmasta päästä. Välillä sitä kuitenkin sattuu lahjakkaimmillekin kuskeille.

Perjantaina Unkarin GP:n toisissa harjoituksissa epäonni kohtasi Toro Rosson brittiläis-thaimaalaista kuljettajalupausta Albonia.

Formulakuskin rengas kosketti nurmikkoa miehen ajaessa mutkaan, jossa hänen kilpurinsa pyörähti ympäri. Ajoneuvo jatkoi matkaa kohti radan seinämää, eikä Albon voinut enää mitään.

[readmore from=”unkarin gp”]

Brittikuskin STR15-kilpurin vasen kylki kärsi huomattavia vahinkoja tällissä. Albonin mukaan kyse oli puhtaasta ajovirheestä, jonka hän otti rehdisti nimiinsä.

– Se oli oikeastaan vain virhearvio. Tietenkin sitä haluaa aina heilauttaa mutkaan, eikä rajaa ole aina helppo löytää. Toki sitä myös haluaa mennä mutkaan niin leveästi kuin mahdollista. Arvioin sen väärin, Albon kertasi tilannetta Motorsportille.

– Tietenkään sää ei helpottanut asiaa, sillä täällä satoi ja rata oli todella liukas. Se oli vain tyhmä virhe, jos ollaan rehellisiä, Toro Rosso -pilotti myönsi.

Lähde: Motorsport