Ensimmäiset F1-kuskit ulkona mestaruustaistosta, Bottaksella tulee kiire matematiikan perusteella

© Kuva: Getty Images

Unkarin GP käynnisti yhden F1-tilastoniilojen suosikkilaskurin. Ensimmäiset kuljettajat menettivät matemaattiset saumansa tämän kauden maailmanmestaruuteen.

Kun kautta on jäljellä yhdeksän osakilpailua, on Lewis Hamilton nykäissyt sarjan kärkipaikalla tarpeeksi suuren piste-etumatkan sarjan tyvipään kuljettajiin. Britillä on kasassa komeat 250 pistettä.

Katso koko MM-pistetaulukko täältä!

Kaikkien jäljellä olevien kilpailuiden voittaminen ja nopeiden kierrosten nappaaminen hyödyttäisi vaikkapa nollapistekerholaista George Russellia ”vain” 234 MM-pisteen arvoisesti. Näin ollen hän ei voi enää saavuttaa maanmiestään Hamiltonia, ei edes vaikka näkisimme maailman seitsemännen ja kahdeksannen ihmeen, ja Williams alkaisi yhtäkkiä kulkemaan.

Vastaavan kohtalon kokivat Unkarin GP:n jälkeen myös Antonio Giovinazzi ja Robert Kubica (molemmilla 1 piste), Romain Grosjean (2) ja Sergio Perez (13 pistettä).

Kiirettä alkaa pitää myös sarjan kärkipäässä. Toisena pisteissä oleva Valtteri Bottas on tallikaveristaan jo 62 pisteen päässä. Se tarkoittaa, että Bottaksen pitää kuroa tasaisen matematiikan kaavalla Hamiltonia kiinni 6,89 pistettä per kisa. Voiton ja kakkossijan ero on 7 pistettä (ilman nopeinta kierrosta), joten Bottaksen pitää löytää alkukauden vauhtinsa mahdollisimman pian.

LUE MYÖS: Unkarin GP:n topit ja flopit

Näkökulma: Kaikki kehuvat nyt Mercedestä, mutta todellisuudessa Lewis Hamilton ratkaisi itse voittonsa kriittisen hetken onnistumisellaan