F1-sarjan tulevaisuuden suuntaviivoista vastaava johtaja Ross Brawn on kyllästynyt formulaväen jatkuvaan kaipuun vanhoihin aikoihin. Vaikka Brawn mielellään itsekin näkisi autojen olevan yhtä keveitä kuin takavuosina, tiedostaa hän konkreettisesti sen olevan mahdotonta.

Tämän päivän F1-autot ovat melkoisia möhkäleitä vaikkapa reilun kymmenen vuoden takaisiin kilpureihin verrattaessa. Moni taho, myös SuomiF1, on kaipaillut avoimesti paluuta takaisin kevyempiin autoihin, jotta autojen ajaminen tuntuisi ja ennen kaikkea näyttäisi nykymenoa aggressiivisemmalta. LUE: Näkökulma: F1-sarjan suuri ongelma paljastuu vanhoista videoista – ja nyt ei puhuta moottoriäänten katoamisesta

Lisää vertailukuvaa F1-autojen jatkuvasta paisumisesta – kauden 1970 F1-auto huomattavasti pienempi

Brawn antaa täystyrmäyksen tälle toiveelle. Syy on nykyisissä hybridivoimanlähteissä, jotka tuovat yksistään autoihin paljon lisäpainoa.

– On asioita, joiden takia emme voi palata ajassa taaksepäin. Yksi on nykyinen voimanlähde. Se on ihmeellinen vekotin, mutta myös hyvin monimutkainen ja siten perin painava, Brawn myöntää racefans-sivustolle.

– On todella turhauttavaa, kuinka kaikki huutavat ”voi, meidän pitää palata takaisin vanhoihin aikoihin ja keventää autoja”, mutta kertokaa minulle miten sen tekisitte. Haluaisimme toteuttaa sen, mutta emme voi luopua nykyisistä voimanlähteistä. Voimanlähde energian uudelleenkeruulaitteineen ja akkuineen on niin iso kokonaisuus, ettemme saa painoa alas ilman radikaalia muutosta.

Voita Kimi Räikkösen lippis!
Kaksi helppoa keinoa:

Seuraa mitä Instagramissa
Liity Moottoriurheilun Olohuoneeseen & kommentoi tähän postaukseen ”Jäämies”