Valtteri Bottas paalupaikalle Lewis Hamiltonin takapihalla – ero käsittämättömän minimaalinen

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas ajoi paalupaikan Britannian GP:n aika-ajoissa. Toinen Mercedes-kuski Lewis Hamilton, joka on hallinnut Silverstonen aika-ajoja mielin määrin viimeisinä vuosina, hävisi Bottakselle vain minimaalisella kuuden tuhannesosan erolla.

Hamilton epäonnistui ensimmäisellä vedollaan kakkossektorissa, kun viisinkertaisen maailmanmestarin auton perä irtosi radasta. Bottas puolestaan sai ensimmäisen vetonsa nappiin, ja ero kaksikon välillä oli kaksi ja puoli kymmenystä. Toisella vedolla Bottas kuitenkaan ei pystynyt parantamaan, ja Hamilton paransi aikaansa roimasti. Brittikuskin parannus riitti kuitenkin lopulta vain toiseen sijaan.

Hyvässä vauhdissa koko viikonlopun ollut Ferrarin Charles Leclerc jäi kolmanneksi häviten kahdeksan sadasosaa Bottakselle.

Sebastian Vettelin aika-ajopäivä oli erittäin hankala. Saksalaiskuski ei saanut autoon toimimaan missään vaiheessa ja jäi lopulta kuudenneksi häviten peräti seitsemänkymmenystä Bottakselle.

Ferrareiden välissä olivat Red Bullin Max Verstappen neljäntenä ja Pierre Gasly viidentenä.