Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on antanut julki kommenteja, jotka kertovat Mercedeksen miettivän vakavasti Esteban Oconin päästämistä pois tallin riveistä.

Ocon on noussut formula ykkösiin Mercedeksen junioriohjelman kautta. 2016-2018 Manorilla ja Force Indialla kilpaa ajanut ranskalainen joutui tyytymään täksi kaudeksi varakuljettajan rooliin, kun hänellä jäi käteen kuljettajaruletissa musta pekka.

Ocon on kärkkynyt avoimesti Valtteri Bottaksen paikkaa Mercedeksellä, mutta suomalaisen otteet ovat petaamassa hänelle jatkosopimusta tallissa. Päästäkseen jälleen ajamaan on Oconin täten etsittävä ajomahdollisuuksia muualta. Tämä saattaisi tarkoittaa kuitenkin Mercedes-linkin katkaisemista.

Mersu-pomo Valtteri Bottaksen tilanteesta: ”Jos ei pysty suoriutumaan hyvin, joku muu tekee sen”

Lähde: Ferrari ollut epävirallisesti yhteydessä Valtteri Bottakseen – myös toinen tähtikuski kiinnostaa italialaistallia

Wolff kommentoi motorsport.comille Oconin tilannetta.

– On olettamus, että hän on Mercedeksen kuljettaja, joten meidän on ehkä hieman syytä oikaista väitettä ja antaa hänelle mahdollisuus tavoitella sitä uraa, minkä Mercedes hänelle halusi panostuksellaan. Tätä pitää kunnioittaa, mutta ovia ei saa sulkea.

Motorsport.com esitti Wolffille jatkokysymyksen, tarkoittaako hän Oconin päästämistä pois Mercedeksen suojeluksesta.

– Mielestäni hän on pois meiltä, jos hän kisaa muussa tallissa. Kuljettaja sitoutuu aina siihen talliin, jonka leivissä hän ajaa.

Tätä asiaa sivuttiin jo viime viikolla Paalupaikka-podcastissa! Oconin ura voi jatkua, jos mies katkaisee Mercedes-linkkinsä. Kuuntele täältä