F1-maailmanmestari Nico Rosbergin mielestä Itävallan GP:n tuomaristo päätyi väärään ratkaisuun jättäessään Max Verstappenin ilman rangaistusta kolaristaan Charles Leclercin kanssa, sillä arvioi hollantilaisen aiheuttaneen kolarin tahallaan.

Räiskyväksi trilleriksi eskaloitunut Itävallan voittotaistelu innosti formulafaneja suuresti.

Aggressiivisesta kilpa-asenteestaan tunnettu Verstappen piiskasi Red Bull -kilpurinsa vimmattuun tahtiin painellen voittoon Sebastian Vettelin, Valtteri Bottaksen ja lopulta kisaa johtaneen Leclercin ohi.

Ohituskamppailussa Ferrari-nuorukaisen kanssa sattui yhteenotto, jota puitiin harvinaisen pitkään kilpailun jälkeen. Tuomaristo epäili Verstappenia aluksi kolarin aiheuttamisesta ja kilpailijan pakottamisesta radalta ulos.

[readmore from=”verstappen max”]

Lopulta hollantilaistähti selvisi kuitenkin sanktiotta pitäen kiinni kauden ensimmäisestä voitostaan. Moni oli tyytyväinen tuomioon, mutta kaikille se ei kuitenkaan maistunut.

Entisen Mercedeksen mestaripilotin Rosbergin mukaan tuomarit erehtyivät. Saksalaisen mielestä Verstappen kolaroi Leclercia päin tahallaan.

– Mielestäni Verstappen ansaitsee voittonsa, sillä hän oli yksinkertaisesti superhyvä. On kuitenkin sanottava jotain, mikä kuulostaa tyhmältä nyt. Mielestäni Max ajoi leveälle ja kääntyi todella myöhässä tarkoituksella, Rosberg väitti tuoreella Youtube-videollaan.

– Hän oli kaukana tavallisesta ajolinjastaan. Valitettavasti uskon, että hänen olisi pitänyt saada rangaistus. Tietenkin se on ärsyttävä asia, sillä haluamme nähdä kilvanajoa ja taistelua rengas rengasta vasten, F1-konkari valitteli.