Iskikö katumus? – Daniel Ricciardo ei halua neuvotella jatkosopimuksesta Renaultin kanssa

© Kuva: Getty Images

Renaultille Red Bullilta täksi kaudeksi siirtynyt Daniel Ricciardo kertoo Corriere della Seran haastattelussa, ettei ole valmis neuvottelemaan jatkosopimuksesta ranskalaistallin kanssa.

Ricciardo siirtyi Renaultille, jonka hän toivoi nousevan parin kauden aikana mukaan MM-taistoon. Ricciardon sopimus kattaa vielä kauden 2020, joten hän ei halua tehdä hätiköityjä päätöksiä jatkon suhteen.

– Maltti on avainsana tässä vaiheessa uraani. Tällä hetkellä vastaus on ei, 30-vuotias Ricciardo sanoo jatkosopimuksen tekemisestä.

– Haluan nähdä ensiksi kauden toisen puoliskon, jolta odotan tiettyjä merkkejä. Haluaisin meidän taistelevan McLarenin kanssa neljännestä sijasta.

Australialaiskuski on kuitenkin tyytyväinen haasteeseen, jonka otti vastaan, vaikka Renault ei ole pystynyt edes pitämään keksikastin kärkipaikkaa itsellään.

– Muutos on kehittänyt minua kuljettajana ja ihmisenä. Ei minulla ollut mitään illuusiota tästä. Ei niitä voittoja aleta yhdessä yössä napsimaan. Halusin päästä pois mukavuusalueeltani, vaikkakin se tarkoitti riskin ottamista, Ricciardo kertaa.

– Kokonaisuutena kokemus on ollut positiivinen, vaikkakin vuosi on ollut vaikea. Hyväksyin haasteen, koska tarvitsin jotain uutta ja raikasta.

Red Bullin kyvyttömyys haastaa Ferraria ja Mercedestä MM-taistossa oli maailmanmestaruutta janoavalle Ricciardolle yksi pääsyy uusien haasteiden etsimiselle. Aussikuski muistuttaakin, että hän ei olisi mestaruustaistelussa Red Bullillakaan.

– Varmaa on, että en olisi taistellut maailmanmestaruudesta kuitenkaan. Olisin ollut parhaimmillaan palkintopallilla.