F1-kuljettajat ovat esittäneet toivomuksensa turva-alueiden muuttamisesta siten, että radalta ulos ajaminen rankaisisi kuljettajaa.

Nykyään lähes jokaista rataa reunustavat laajat asfalttiturva-alueet, jotka mahdollistavat turvallisen poistumisen radalta lipeämisen johdosta. Tämä on syönyt lajilta sille niin ominaisen vaaran ja äärirajoilla taiteilemisen maineen, kun virheestä ei joudukaan maksamaan.

Virkistävä poikkeus nähtiin viikko sitten käydyssä Itävallan GP -viikonlopussa. Draamaa nähtiin jo harjoituksissa, kun useat huippukuljettajat rikkoivat autonsa vauhdikkaissa ulosajoissa. Vaikka kallista ajoaikaa meni hukkaan, eivät kuljettajat olleet tästä pahoillaan. Valtteri Bottas koki esimerkiksi ansainneensa ulosajonsa liiasta ahnehtimisesta. Miehekästä puhetta, Valtteri Bottas! Koki ansainneensa ulosajon, jakaa fanien mielipiteen

FIA:n kilpailutoimenjohtaja Michael Masi kertoi Racefans-sivustolle mielipiteen leveäksi ajamisesta olevan yleisesti tiukentunut. Kuljettajat haluavat kokea jonkinlaisen sanktion, mikäli auto ei pysy radalla.

Koska asfaltti on turvallisuuden puolesta paras vaihtoehto, ei paluu hiekkaan tai nurmeen ole Masin mukaan mahdollista. Ratkaisuksi on löydetty tällä kaudella yleistynyt käytäntö ”ulosajotiestä”, jota pitkin leveäksi ajaneen kuljettajan on ajettava palatakseen radalle. Se ei riko autoa, mutta tuottaa sen verran aikahävikkiä, ettei leveäksiajosta selviä ilman rangaistusta.

– Puhuimme pitkään kuljettajien kanssa asiasta jo Kanadassa. He kertoivat silloin haluavansa seurauksia ulosajoista. Tämä on paras toimintatapamme, Masi kertoo.

Itävallassa puhetta riitti myös oransseista korokkeista kanttikivissä. Tallit olivat näreissään, sillä rahalliset tappiot tuhoutuneiden etusiipien vuoksi olivat suuret.

Masin mukaan tämä oli kuitenkin juuri sitä, mitä kuljettajat aiemmin pyysivät.

– Uskoakseni niistä pidettiin enemmän ääntä lehdistölle puhuttaessa, mutta minulle niistä ei valitettu. Hiljaisuus on niiden hyväksymisen merkki.