McLarenin espanjalaispilotti Carlos Sainz väittää Toro Rosson ja Alexander Albonin vaatineen tuomaristoa rankaisemaan häntä estämisestä Montrealin aika-ajoissa.

Kanadan GP:n tuomaristo langetti Sainzille kolmen lähtöruudun rangaistuksen Albonin tien tukkimisesta ensimmäisen aika-ajosession aikana.

Sainz ei kieltänyt Albonin estämistä, muttei pitänyt tekoaan kovin räikeänä. Espanjalainen koki Toro Rosson tuomariston lobbauksen vääristäneen tilannetta.

– He puskivat kaasu pohjassa minulle rangaistusta. Minulla ei ollut käytännössä lainkaan aikaa päästä hänen tieltään ykkösmutkaan mentäessä. Estin häntä valitettavasti siis jonkin verran, McLaren-kuski taustoitti Racefansille.

[readmore from=”kanadan gp”]

– Aika-ajojen jälkeen kuulin hänen sanovan medialle, ettei tilanne haitannut häntä ja se oli hänen osaltaan aivan okei. Sitten hän meneekin tuomariston luokse tallinsa kanssa vaatimaan minulle rangaistusta. Ei ihan paras tapa päättää positiivinen päivä tallille, Sainz sadatteli.

McLaren-kuljettaja piti sanktiotaan loppupeleissä kohtuuttoman suurena siihen nähden, ettei Albon ollut hänen mielestään tärkeimmällä kierroksellaan.

– Se oli tilanne, jota pyysin anteeksi ja koko talli pyysi anteeksi Alexilta hänen estämistään kieroksella, joka ei ollut niin tärkeä. Se maksoi meille lopulta kolme sijoitusta eikä maksanut hänelle paljoakaan, Sainz valitti.

Lähde: Racefans