Red Bullin hollantilaistähti Max Verstappen odottaa Ferrarin olevan vahvoilla Montrealin radalla, jolla on paljon nopeita suoria.

Kanadan GP:n näyttämönä toimiva Montrealin moottorirata tarjoaa vaikeamman haasteen kuin asiaan vihkiytymätön voisi kuvitella. Radalla on useita pitempiä suoria, mutta toisaalta rata ei ole kokonaisuutena lainkaan helppo rasti.

– Rata on oikeastaan aika haastava, vaikka sillä näyttääkin olevan melko paljon suoria. Shikaanit ja se, miten ajaa reunakiveyksistä on tärkeää, sillä virhe voi vaarantaa kisasi, Verstappen analysoi F1i.com-sivustolle.

– Ne (mutkat) ovat kaikki yhteydessä toisiinsa, vasemmalta oikealta tai oikealta vasemmalle. Jos teet virheen yhdessäkin niistä, koko rytmisi tuhoutuu, hollantilainen perusteli.

[readmore from=”kanadan gp”]

Ferrarilla on ollut vaikeuksia päihittää kärkitalli Mercedestä vielä toistaiseksi yhdessäkään kauden kilpailuista. Jopa Red Bull on ollut ajoittain italialaisia väkevämpi.

Montrealissa Verstappen odottaa Ferrarin nostavan kuitenkin tasoaan, sillä maranellolaisten autosta on irronnut toistaiseksi kaikista eniten vauhtia suorilla.

– Odotan Ferrarin olevan kilpailukykyisempi Kanadassa. Meille se saattaa olla hieman vaikeampi kisa, mutta kuten aina yritämme maksimoida tuloksemme.

Lähde: F1i.com