Lewis Hamiltonkin myöntää F1-sarjan tylsyyden tällä hetkellä – löysi ongelman alkulähteen

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan nykytila ei saa suuria kehuja edes lajia hallitsevalta Lewis Hamiltonilta. Jopa brittikuski toivoisi tilanteen muuttuvan paremmaksi.

Hamilton ajoi voittoon Ranskan GP:ssä. Kauden kuudes voitto irtosi ylivoimaisesti, Hamiltonin johtaessa lähdöstä maaliin.

Kausi ja lajin lähihistoria on ollut Mercedeksen totaalista hallintaa. Talli on napsinut kaksoisvoiton kuusi kertaa, ja molemmat tittelit ovat matkaamassa jo kuudetta kertaa perätysten Hopeanuolten leiriin.

Hamilton kommentoi kisan jälkeen lehdistötilaisuudessa lajin nykytilaa.

– Jos kirjoitatte, että kisa oli tylsä, ymmärrän teitä täysin. Mutta älkää syyttäkö meitä kuljettajia, sillä me emme tee sääntöjä. Meillä ei ole mitään tekemistä niiden tai rahanjaon kanssa. Painetta näistä asioista pitäisi osoittaa henkilöille, jotka ovat vastuussa. He yrittävät parhaansa, mutta vääriä päätöksiä on tehty jo monta vuotta, Hamilton puntaroi.

Hamilton lataa paljon tulevien sääntömuutosten varan.

– Minulla on luottoa, että asiat tulevat paranemaan. Toivontodella niin. F1-kuljettajat kutsuttiin ensimmäistä kertaa männäviikolla palaveriin, jossa lajin tulevaisuudesta keskusteltiin, ja yritän tehdä parhaani lajin elvyttämiseksi ja kilvanajon parantamiseksi. Olisin ylpeä, jos voisin olla osa sitä.