Lewis Hamilton selitti syytään Mercedeksen ohjeiden uhmaamiselle Ranskassa

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton kertoi päättäneensä jahdata Ranskan GP:n nopeinta kierrosta Mercedeksen estelyistä huolimatta oman kunnianhimonsa vuoksi.

Ranskan kisaviikonloppu oli jälleen suorastaan ylivoimainen esitys F1-sarjan hallitsevalta maailmanmestarilta.

Mies painoi täyttä häkää perjantaista saakka eikä sortunut taaskaan virheisiin. Vaikka sunnuntain kisan voitto varmistui käytännössä jo hyvissä ajoin, riitti britillä vielä nälkää nopeimman kierroksen bonuksen tavoitteluun.

Mercedeksen varikkoseinältä annettiin Hamiltonille viesti, jonka mukaan Sebastian Vettel saapui viidenneltä sijalta varikolle vaihtaakseen alleen pehmeät renkaat.

Kierrosbonus olisi kisainsinöörien mielestä ollut parempi unohtaa ja keskittyä voiton varmistamiseen.

Hamilton ei kuitenkaan totellut kehotusta, vaan paineli sinnikkäästi vikkelintä kierrosta kohti.

Englantilainen valotti kisan jälkeen päätöksensä johtuneen kilpa-asenteesta, jonka hän otti päälleen Ranskan GP:tä varten.

– Koskaan ei voi olla häviäjän asennetta. Mielestäni koskaan ei pitäisi luovuttaa, tyytyä sijaansa ja ajatella, ettei se olisi mahdollista, Mercedes-kuski avasi medialle.

– Ylimääräinen piste oli saatavilla. Kaverit varikolla eivät luonnollisesti tiedä, miltä minusta tuntuu autossa. Renkaissa oli vielä hieman jäljellä ja kierroksia oli jäljellä enää yksi. Ajattelin, että aion antaa palaa, nyt mennään, Hamilton kertasi.

Lähde: GP Fans