Haas-tallin Romain Grosjeanilla on aihetta juhlaan tulevana kisaviikonloppuna. Kanadan GP:ssä miehelle tulee täyteen komea määrä GP-startteja.

Grosjean saa Montrealissa täyteen 150 GP-kisastarttia. F1-ura alkoi 2009 Renaultin riveissä, kun mies hyppäsi loppukaudeksi Nelson Piquetin tilalle talliin. Vaikeaan paikkaan joutunut ranskalainen ei kuitenkaan onnistunut toivotulla tavalla, vaan ilman pisteitä sujuneen kauden päätteeksi hän menetti paikkansa.

Hetkeksi tyhjän päälle joutunut Grosjean mietti jopa ajouransa lopettamista ja kokiksi ryhtymistä (uutinen). Ajopaikan muissa sarjoissa saatuaan hän tarttui uuteen mahdollisuuteensa molemmin käsin. Mestaruus GP2-luokassa 2011 avasi paikan Lotus-tallissa Kimi Räikkösen tallikaveriksi seuraavaksi vuodeksi.

Grosjean väläytteli seuraavalla kaudella nopeuttaan, mutta jatkvuat kolaroinnit ja ulosajot tekivät hallaa hänen maineelleen. Belgian GP:n starttikolarin aiheuttamisesta hänelle lätkäistiin jopa yhden kilpailun mittainen ajokielto.

Grosjean kuitenkin otti opikseen koko ajan. Varsinkin 2013 hän tarjosi kovan vastuksen Räikköselle ollen loppukaudesta erinomaisessa vireessä. Kaudesta 2016 hän on ajanut Haasilla lukuisia hyviä suorituksia.

150 GP-startin rajapyykin ohittaminen on komea saavutus. Ennen Grosjeania siihen on pystynyt 38 kuljettajaa, joista kuusi on nykyistä F1-pilottia.

Grosjeanin saavutukset F1-urallaan:

GP-startit: 149
Podiumit: 10
Nop.kierrokset: 1
MM-pisteet 383