Valtteri Bottaksella rohkea näkemys vauhtierostaan F1-supertähteen – ”Siltä minusta rehellisesti sanottuna tuntui”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ei havainnut Espanjan GP:ssä mitään eroa omassa kisavauhdissaan kilpailun voittajaan Lewis Hamiltoniin.

Barcelonan kisaviikonloppuna nähtiin hyvin kuinka äärimmäisen tasaista kilpailu Mercedeksen kuskikaksikon välillä on. Bottas vei reilusti pidemmän korren aika-ajoissa, mutta sunnuntain kisassa voittoon ajoi Hamilton.

Suomalaiskuski koki kuitenkin vahvasti, ettei kisatappionsa tallitoverilleen johtunut vauhdin puutteesta. Bottas valitti kärsineensä yllättävästä kytkinviasta lähdössä.

– Rehellisesti sanottuna minusta tuntui, että vauhdissa ollut lainkaan eroa. Tiedän eron, kun on kärjessä. Silloin voi hallita vauhtia ja renkaitaan haluamalla tavalla ajaessaan vapaassa ilmassa, Bottas arvioi Motorsport Weekille.

– Tämän tyyppisellä radalla (Espanjassa) se tekee merkittävän eron. Sen tuntee jopa silloin, kun on neljäkin sekuntia jäljessä. Mutkissa tuntee kuinka radalla luisuu enemmän. Ei vaadi paljon luisumista, että renkaasi ovat lopussa toista aiemmin, suomalainen perusteli.

Vaikka Kataloniasta ei irronnutkaan toivottua voittoa, ei Bottas ole lainkaan huolissaan vauhdistaan.

– En ole yhtään huolissani kisavauhdista, se oli mielestäni aika identtinen (Hamiltonin kanssa). Mielestäni suurin tekijä on se, kumpi päätyy ensimmäiseksi ykkös- ja kakkosmutkan jälkeen, nastolalaiskuski sanoi.

Lähde: Motorsport Week