Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul väitti yhteistyön ranskalaisvalmistajan kanssa tehneen Red Bullista vuosien varrella suurtallin, jona se nykyisin tunnetaan.

Lähes koko F1-maailma yllättyi Red Bullin ilmoitettua äkillisesti päättävänsä vuosia kestäneen kumppanuuden moottoritoimittajansa Renault’n kanssa viime vuoden päätteeksi.

Energiajuomayhtiö oli ollut tyytymätön Renault’n moottorikehityksen periaatteisiin.

Samaan aikaan Red Bullin sisartallin uusi moottorikumppani Honda vakuutti kehittyneellä suorituskyvyllään.

Vaikka kummatkin ovat esittäneet toisistaan pintapuolisen kohteliaita lausuntoja jälkikäteen, on eräs asia käynyt selväksi – Red Bull ja Renault eivät eronneet aivan parhaissa mahdollisissa väleissä.

[readmore from=”renault”]

Kyseisistä lausunnoista saatiin hyvä esimerkki vasta Renault-jehu Abiteboulilta, joka otti kunniaa Red Bullin noususta osaltaan itselleen.

– Asiaan liittyy lieventäviä seikkoja. Tiedättekö, olimme todella onnellisia ja Renault on tehnyt osansa tehdessään Red Bullista sen, mitä se on tänään voittamalla neljä mestaruutta putkeen, tallipomo laukoi Motorsportille.

– Taloudelliselta näkökulmalta sponsorien kanssa ja teknologiselta näkökulmalta lahjakkuuksien sekä rekrytoinnin osalta kiitos siitä, mitä Red Bull on nykyisin kuuluu myös Renault’lle, Abiteboul korosti.

Red Bullin F1-talli löysi ratkaisun vaikeaan ongelmaansa – päivitys tulossa Espanjaan

Lähde: Motorsport