F1-sarjan pohjalle valahtanut Williams esittelee seuraavaksi vuorossa olevassa Espanjan GP:ssä päivityksiä, joiden se toivoo auttavan tallia pois toivottomasta tilanteesta.

George Russellin ja Robert Kubican ohjastama FW42-auto on ollut sarjan heikoin. Autosta puuttuu pitoa sekä mekaanisesti että aerodynaamisesti, minkä lisäksi sen käyttäytyminen on arvaamatonta. Tämä kielii pahasti epäonnistuneesta suunnittelusta.

[readmore from=”Williams”]

Williams myöhästyi talvitestien ensimmäisistä päivistä, minkä johdosta erittäin arvokkaat testikilometrit ovat olleet koko ajan kortilla. Lisäongelmia talli sai kauden alkamisen kynnyksellä, kun auto todettiin kaiken lisäksi sääntöjenvastaiseksi.

Puutteet korjannut talli on uhrannut alkukauden kisaviikonloppujen perjantait tutkiakseen autonsa ominaisuuksia, pyrkien etsimään sen heikkouksia.

Talli esittelee Autosportin tietojen mukaan Espanjassa päivityksiä, joiden se toivoo parantavan auton ominaisuuksia sekä antavan vastauksia insinöörejä askarruttaviin kysymyksiin auton ongelmiin liittyen.

Tallin kuljettajan Russellin mukaan kyseessä ei ole kuitenkaan täysimittainen laaja päivityspaketti, vaan useammasta kokonaisuudesta koostuva päivitysten sarja. Niiden antama data osoittaa, mihin tallin tulee jatkossa kehitystyössään keskittyä.

– Kyse on lukuisista pienistä asioista, aina aerodynamiikkaan ja jarruihin asti liittyen. Nämä päivitykset näyttävät suunnan kehitystyöllemme, Russell toteaa.

Tulokaskuski on varovaisen optimistinen tulevan viikonlopun muutoksista.

– Ongelmien selvittäminen helpottaa meidän tekemistämme tästä eteenpäin. Miten lähelle muita ne meidät nostavat jää nähtäväksi, mutta ne tekevät meidät varmasti aiempaa vahvemmiksi.

Espanjan GP – TV-lähetysajat | Uutiset | Tulokset | Tilastot | Kaikki tarvittava