Lewis Hamilton voittoon Monacossa – epäonninen Valtteri Bottas kolmas

© Kuva: Getty Images

Paalupaikalta lähtenyt Lewis Hamilton piti pintansa Monacon GP:ssä ja nappasi kilpailun voiton. Red Bullin Max Verstappen antoi painetta alle sekunnin päässä Hamiltonille lähes koko kilpailun ajan, mutta ei onnistunut ohittamaan brittiä.

Verstappenilla oli vauhtia huomattavasti enemmän kuin kuluneemmalla renkaalla ajaneella Hamiltonilla. Ahdas rata ei kuitenkaan tuonut riittävän hyvää ohitusmahdollisuutta, vaikka vauhtiero kuskien välillä oli valtava. Kolmanneksi viimeiselle kierroksella Verstappen yritti optimistista sukellusta Hamiltonin ohi. Kaksikon renkaat kolahtivat tilanteessa hieman yhteen, mutta isommilta vahingoilta vältyttiin.

Toisena maalilinjan ylittänyt Verstappen putosi lopulta neljänneksi viiden sekunnin aikasakon takia, minkä hän sai törmäiltyään kisan alussa varikolla Valtteri Bottaksen kanssa. Bottaksen lisäksi myös toisen sijan ottanut Ferrarin Sebastian Vettel nousi Verstappenin ohi hollantilaisen aikasakon takia.

Verstappen sai aikasakkonsa, kun Red Bull päästi hänet varikkopysähdyksellä Bottaksen eteen, ja autot töytäisivät toisiaan varikkosuoralla. Bottaksen takarengas kolahti seinään, minkä takia suomalainen joutui varikolle heti seuraavalla kierroksella uudestaan. Tuon toisen pysähdyksen takia Vettel pääsi suomalaisen ohi.

Alfa Romeon Kimi Räikkösen kilpailu oli vaikea. Suomalainen jumittui ensimmäisellä vedollaan Racing Pointin Lance Strollin taakse menettäen paljon aikaa. Lopulta Räikkönen sijoittui seitsemänneksitoista.

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!