Kimi Räikkönen valotti avoimesti asemaansa Alfa Romeolla verrattuna Ferrari-vuosiin

© Kuva: Getty Images

F1-tähti Kimi Räikkösen mukaan työskentely Alfa Romeolla ei eroa merkittävästi vuosiin Ferrarin riveissä.

”Jäämies” hyppäsi viime kauden päätteeksi F1-maailman kirkkaimmista parrasvaloista pienempiin ja vaatimattomampiin kuvioihin.

Maranellon painekattila ja mediamyräkkä vaihtui suomalaiskuskin F1-uran ensimmäiseen työpaikkaan, tuttuun ja turvalliseen Sauberiin.

Työympäristön lisäksi myös Räikkösen rooli on nyt selvästi erilainen. Ferrarilla hän joutui tyytymään Sebastian Vettelin ”tukikuskin” rooliin, joka ei saanut yleensä haastaa saksalaista voitoista.

Alfa Romeolla Räikkönen on sen sijaan selvä ykköspilotti, jonka esimerkkiä nuori tallitoveri Antonio Giovinazzi seuraa silmä kovana.

– Tämä on opettelua. Asemani ei ole mielestäni yhtään erilainen aikaisempiin vuosiin verrattuna, Räikkönen avasi Motorsport Weekille.

– Pystyn ehkä auttamaan kokemuksellani tallia joissain asioissa, mutta en koe itseäni enemmän tai vähemmänkään tärkeäksi kuin aiemmin, konkarikuski mietti.

Vapaa-ajan lisääntymisestä suomalainen myöntää pitävänsä suuresti. Alfa Romeon päämaja sijaitsee Sveitsissä, jossa mies itsekin asuu. Jatkuvat matkat Italiaan pois perheen luota eivät enää häiritse elämää.

– Nautin tietysti siitä. Ilmapiiri meillä on hyvä, joten olen erittäinen onnellinen, Räikkönen kehui.

Lähde: Motorsport Week

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!