Katastrofin ainekset kerääntymässä suunnitteilla olevan F1-kisan ympärille

© Kuva: Getty Images

Hollannin GP:tä, jota ei ole vielä vahvistettu virallisesti Formula 1 -kalenteriin ensi kaudeksi, painii mahdolliset kuljetusongelmien kanssa, joita F1-kisa toisi. Useat lähteet ovat raportoineet, että Zandvoort olisi kuitenkin hyvin lähellä sopimusta sarjan kanssa.

Hollannin valtiollinen rautatieverkoston liikkennöitsijä Nederlandse Spoorwegen on varoittanut Zandvoortin rataa kriittisestä ongelmasta. Se on kertonut kisajärjestäjille, että nykyinen ratajärjestelmä alueella ei pysty hoitamaan F1-kisan vaatimuksia.

– Laajennettu toiminta pidempien junien avulla ei ole mahdollista nykyisellä rataosuuden energiansaannilla, rautatieverkoston tiedottaja varoittaa Dagblad van het Noordenin mukaan.

Isompien junien tuominen radalle aiheuttaisi siis toimintakatkoja. Tällä hetkellä pätkä kuljettaa noin 5000 ihmistä päivittäin.

– NS (Nederlandse Spoorwegen) haluaa tuoda keskimäärin 12 500–15 000 ihmistä tunnissa Zandvoortiin. Siksi pyydämmekin ProRailia päivittämään linjaa, koska tarvitsemme lisää energiaa siihen, tiedottaja kertoi lehdelle.

ProRail on Alankomaiden valtiollinen yritys, joka vastaa rautatieverkoston kunnostamisesta. Nederlandse Spoorwegen puolestaan vastaa ihmisten kuljettamisesta tuossa verkostossa. Sen omistaja on myös valtio.

Lähde: gpblog.com