Tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan Haasilla on ollut kaikista talleista eniten vaikeuksia saada Pirellin uusia renkaita toimimaan autossaan.

Vahvaksi keskikastin kärjen haastajaksi povatun amerikkalaistallin alkukausi on ollut vaikea. Haas on jäänyt pisteettä jo kolmessa kisassa.

Vaikka tuoreesta kilpurista löytyisikin suorituskykyä, on menopeliä vaivannut odottamaton ongelma. Haasilla on ollut työn ja tuskan takana saada autonsa renkaita tarpeeksi lämpimäksi.

– Se ei ole koskaan hyvä. Se on ollut aika suuri pettymys. Muut ovat saaneet ne (renkaat) toimimaan, joten meidän on tehtävä töitä sen parissa, Steiner harmitteli Checkered Flagin haastattelussa.

[readmore from=”haas”]

– Ei ole järkeä sanoa ”voi voi, se ei vain toimi”. Yhdeksän tallia sai sen toimimaan. Joku paremmin, toinen huonommin. Me olemme kuitenkin ehdottomasti surkeimpia sen kanssa. Tiedostan sen hyvin, Haas-pamppu manasi.

Ongelma on otettu jenkkitallin leirissä vakavasti, sillä renkaiden lämpötilalla on suora vaikutus auton vauhtiin taistellessa sijoituksista kisoissa.

– Siitä siinä on kyse, olemme nyt hitaampia. Tiedämme nyt syyn, meidän on löydettävä vain keino korjata se. Voisimme puhua siitä vaikka puoli tuntia, mutta tiedämme, mistä vika johtuu, Steiner vakuutti.

Lähde: Checkered Flag