Espanjan GP:n järjestäjät Barcelonassa ovat pyytäneet Espanjan hallitukselta taloudellista tukea Formula 1 -kilpailun pelastamiseksi.

Espanjan GP on käynyt pitkään neuvotteluita F1-johdon kanssa kisan jatkamisesta myös tämän kauden jälkeen. Neuvottelut ovat kuitenkin olleen jäissä, sillä F1:n markkinointioikeudet omistava Liberty Media vaatii valtavia summia kisajärjestäjiltä oikeudesta järjestää kisa.

Samaan aikaan Eurooppaan vahvistettiin uusi kisa, kun Hollannin GP sai paikan taloudellisten muskeliensa avulla. Libertyn tarkoituksena ei kuitenkaan ole lisätä kisoja kalenterissa ensi vuodeksi. Näin ollen Espanjan GP taistelee muiden jo kalenterissa olevien kisojen kanssa jatkosopimuksesta, joka luultavasti annetaan eniten maksavalle.

Kisajärjestäjät ovat perustelleet valtiontuen saamista kilpailun positiivisilla vaikutuksilla. Heidän mukaansa kilpailu tuottaa 163 miljoonaa euroa maalle muun muassa turismin ja matkailun kautta. Lisäksi he ovat kertoneet kilpailun luovan suoraan yli 2700 työpaikkaa.