Konkaripilotin Robert Kubican mukaan jokainen Williamsin F1-tallin työntekijä on joutunut kärsimään tallin alennustilasta.

Takavuosien klassikkotallina tunnetun Williamsin brändi on kärsinyt kahden viime vuoden aikana rajun kolauksen.

Frank Williamsin kuuluisa yksityistalli on ollut kiistatta sarjan surkein osanottaja jo talvitesteistä lähtien.

Uutta FW42-kilpuria ei saatu ajoissa testeihin valmiiksi, eikä auto vaikuta vieläkään kehittyneen paljon raakiletta pidemmälle. Kubica luonnehti vasta menopelin tekniikan olevan ”perustavanlaatuisesti pielessä”.

Monet ovat pohtineet, tulisiko tallipäällikkö Claire Williamsin harkita eroa työstään. Kubica ei kuitenkaan haluaisi vierittää syytä lohduttomasta tilanteesta yksin pomonsa niskaan.

[readmore from=”williams”]

– Uskon kaikkien, jokaisen meistä olevan uhreja. Kaikki ovat samassa tilanteessa. Kukaan Wiliamsin työntekijöistä ei ole tyytyväinen tilanteeseen. Ei kukaan, Kubica korosti Autosportille.

– Loppupeleissä toivomme ja haaveilemme kaikki siitä, että asiat kääntyisivät paremmaksi. Toisaalta tiedämme kaikki, että meidän on paiskittava kovasti töitä.

Puolalaiskonkarin mielestä Williams ei selviä suostaan ulos ilman kylmää realismia ja tosiasioiden myöntämistä.

– Jos joku ei tiedosta (tilannetta) kyse on vain haaveilusta. Voimme kehittyä vain kovalla työllä, realismilla ja läpinäkyvyydellä toisiamme kohtaan. Jos emme ole läpinäkyviä ja lähesty tilannetta realistisesti, emme kehity koskaan, Kubica vakuutti.

Robert Kubica hämillään F1-autonsa karmeista puutteista – ”Tuntuma huonompi kuin koskaan aiemmin”

Lähde: Autosport